Pakketje besteld? De zelfrijdende bezorgrobot (ontwikkeld in Oisterwijk) komt het wel brengen

  30 september 2019

Grote jongens van de pakketbezorging bellen deze week in Oisterwijk aan. Want als er een beloftevolle ontwikkeling is, kun je er maar beter vroeg bij zijn. Last Mile Logistics denkt die te hebben: een autonoom rijdende pakketautomaat op wielen. 

DHL, UPS, PostNL en de Belgische evenknie Bpost. Onder andere zij willen hem door de Schijfstraat in Oisterwijk zien bewegen: de zelfrijdende pakketbezorgrobot. En het bedrijf dat er in Nederland een primeur mee heeft, Last Mile Logistics, laat die graag zien. ,,Wij hebben de technologie en de kennis, we staan klaar om daarmee de  wereld in te gaan”, zegt commercieel directeur Thijs Boots. 

Het pakketvervoer is enorm in beweging.  We bestellen ons met z’n allen suf, het ene bestelbusje na het andere rijdt de straat in. En dan staan de bezorgers ook nog vaak aan meerdere gesloten deuren. Hoe kan het efficiënter? Bezorgbedrijven en webwinkels zijn tuk op het antwoord op die vraag. Drones die pakketjes droppen? Levering in de kofferbak van de auto? Pakketautomaten? 

Lees het volledige artikel op BD.nl

Terug