Zelfrijdende pakketkluis brengt pakjes rond

  30 september 2019

Misschien komt uw postkluisje wel naar u toe, ergens in de toekomst. Grote post- en pakketbezorgers als PostNL, BPost, DHL en UPS bekijken in Oisterwijk deze week een zelfrijdende robot die niet de poststukken en pakketten van één geadresseerde maar die van een heel appartementenblok in een keer bezorgt.

Het concept is bedacht door de Noorse investeerder Tharald Nustad die het samen met het Noorse postbedrijf Posten laat ontwikkelen. Het Nederlandse Last Mile Logistics (LML) uit Oisterwijk, dat ook voor de pakketkluizen van PostNL tekende, levert de technologie om te zorgen dat het juiste kluisje opengaat als iemand zijn pakket komt ophalen.

De Noorse ondernemer Morten Theiste die het project leidt, ziet in de toekomst tientallen zelfrijdende pakketkluiskasten iedere nacht vanuit sorteercentra waar ze gevuld zijn, zelf naar plekken rond appartementencomplexen rijden. Zijn ze daar gearriveerd, dan krijgen omwonenden bericht dat een pakket in één van de kluizen wacht. Die kunnen de geadresseerden vervolgens zelf via hun smartphone openen, waarna de kast aan het eind van de dag zelf terugrijdt naar het sorteercentrum.

Lees het volledige artikel op Telegraaf.nl

Terug