Zelfrijdende pakketrobot brengt pakketten rond

  27 september 2019

Misschien rijdt deze pakketrobot binnenkort wel bij u in de straat! Grote post-en pakketbezorgers als PostNL, BPost, DHL, UPSen vele anderenbekijken in Oisterwijk deze week een zelfrijdende pakketrobot die het mogelijk maakt om volledig autonoom pakketjes uit te leveren. De pakketrobot, zoals die nu te bewonderen is in Oisterwijk, heeft 39 kluisjes en een touchscreen met barcodescanner.

Het concept is bedacht door het consortium van Noorse Post (Posten), Buddy Mobility, Kyburz en Last Mile Logistics. Het Nederlandse Last Mile Logistics (LML) uit Oisterwijk, dat ook voor de pakketkluizen van PostNL tekende, levert de technologie en elektronica om ervoor te zorgen dat het juiste kluisje opengaat als de pakketrobot voor de deur staat. Dit kan via een pincode of via de app.Zodra de robot arriveert bij het juiste adres, krijgen omwonenden bericht dat een pakket in één van de kluizen wacht. Die kunnen de geadresseerden vervolgens zelf via hun smartphone openen, waarna de pakketrobot daarna, wanneer leeg, zelf terugrijdt naar het sorteercentrum.

Lees het volledige artikel op Emerce.nl

Terug